Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Mafini z ingverjem in pomarančnim likerjem

0
Sestavine za: 12 mafinov
  • 50 g kandiranega ingverja
  • 175 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlica pomarančne lupinica (naribane od biopomaranče)
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 1 jajce
  • 4 žlice pomarančnega soka
  • 1 žlica pomarančnega likerja
Za preliv (po želji)
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 1 žlica pomarančnega soka
  • 2 žlici pomarančnega likerja
Vir: Mafini, Učila
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 60 minut

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Vdolbinice pekača za mafine namastite in potresite z moko ali obložite s papirnatimi modelčki.

 Ingver drobno sesekljajte. Zmešajte moko, sesekljan ingver, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi skledi penasto zmešajte maslo in sladkor, dodajte pomarančno lupinico in mlet ingver. Umešajte še jajce, pomarančni sok in liker.

 Nato v mokre sestavine na hitro umešajte mešanico moke. Zmešajte le toliko, da se suhe sestavine navlažijo in povežejo.

 S testom napolnite vdolbinice pekača za mafine do treh četrtin in jih na sredini pečice pecite približno 20 minut. Po potrebi podaljšajte čas pečenja. Pečene mafine vzemite iz pečice, pustite malce počivati, nato jih zložite na rešetko in pustite, da se ohladijo.

 Iz vseh sestavin zmešajte gost preliv. Po potrebi dodajte še žlico vode. S prelivom prevlecite ohlajene mafine.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!