Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Mariniran ingver (gari)

0

Nepogrešljiv pri sušiju.

Sestavine za: 1 kozarec
  • 200 g mladega ingverja
  • 250 ml riževega kisa (ali vinskega ali jabolčnega)
  • 60 g sladkorja
  • 1 žlička soli
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Ingver olupite in prečno na vlakna narežite kot na papir tanke rezine. Rezine temeljito zmešajte s soljo in pustite stati, da so sol stopi (približno 30 minut). Nato sol sperite, rezine osušite in prestavite v čist kozarec.

 

Zmešajte kis in sladkor, da se ta stopi. Mešanico zavrite in vrelo prelijte čez ingver. Zaprite, ohladite in shranite v hladilnik. Pred uporabo naj stoji vsaj pa ur, še bolje dni.

Namigi

Fotografija: Thinstock

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!