Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Omaka iz morskih sadežev in paradižnika

0

Postrezite jo s testeninami ali polento.

Sestavine za: 4 osebe
  • 500 g mešanih morskih sadežev (svežih ali zamrznjenih)
  • pol čebule
  • 3 stroki česna
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 pločevinka pelatov (400 g)
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 žlička timijana
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • 1 šopek peteršilja
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 40 minut

Priprava

Čebulo in česen olupite in zelo drobno sesekljajte. V ponvi segrejte oljčno olje in na njem med mešanjem stekleno podušite čebulo. Dodajte česen in morske sadeže ter dušite, dokler tekočina ne povre. Od časa do časa malce pomešajte.

Suhe morske sadeže zalijte z vinom, zavrite in počakajte, da ga približno polovica izpari. Nato dodajte pločevinko pelatov, zelišča, sol in poper ter pri nizki temperaturi kuhajte približno 25 minut.

Peteršilj operite, otresite do suhega, mu potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Potresite ga po gotovi jedi.

 

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!