Omaka iz morskih sadežev in paradižnika
Objavil/a vera dne 22. marec 2010
Postrezite jo s testeninami ali polento.
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 40 minut |
Priprava
Čebulo in česen olupite in zelo drobno sesekljajte. V ponvi segrejte oljčno olje in na njem med mešanjem stekleno podušite čebulo. Dodajte česen in morske sadeže ter dušite, dokler tekočina ne povre. Od časa do časa malce pomešajte.
Suhe morske sadeže zalijte z vinom, zavrite in počakajte, da ga približno polovica izpari. Nato dodajte pločevinko pelatov, zelišča, sol in poper ter pri nizki temperaturi kuhajte približno 25 minut.
Peteršilj operite, otresite do suhega, mu potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Potresite ga po gotovi jedi.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika