Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Omleta z jabolki

0

Sladko-kisla in malce cimetasta.

Sestavine za: 4 osebe
  • 3 jabolka
  • 3 žlice sladkorja (rjavega)
  • 2 žlici limoninega soka (sveže iztisnjenega)
  • 200 g moke
  • 4 jajca
  • 250 ml mleka (ali vode)
  • sol
  • maslo
Vir: Neva Miklavčičn Predan: Štirje letni časi v kuhinji
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Jabolka razrežite na četrtine, jim odstranite peščišče, olupite, narežite na tanke rezine in denite v skledo. Potresite jih z žlico  sladkorja in cimetom, pokapajte z limoninim sokom, rahlo zmešajte in pustite, da se prepojijo.

Penasto zmešajte rumenjake in preostal sladkor, nato rahlo umešajte še moko, mleko in ščepec soli. Beljake stepite v čvrst sneg. Mešanici rumenjakov prvo umešajte žlico snega, da vse skupaj malce razrahljate, nato pa pazljivo umešajte še preostal sneg.

V ponvi segrejte malce masla, nanj vljite testo in ga obložite z rezinami jabolk. Ko je omleta na eni strani pečena, jo obrnite in specite še na drugi.

Namigi

Omlete ne pecite pri previsoki temperaturi, ker bo zunaj zažgana, znotraj pa še surova.

Pečeno omleto potresite s sladkorjem v prahu, lahko jo ponudite z vaniljevim sladoledom in stepeno smetano, ali pa z vaniljevo omako.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!