Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Paradižnikova omaka z mletim mesom

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • oljčno olje
  • 250 g mletega mesa (mešanega)
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • bazilika
  • origano
  • sol
  • poper
  • sladkor
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 20 minut

Priprava

Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Segrejte olje in na njem pri nizki temperaturi dušite čebulo, da postekleni in se zmehča. Dodajte sladkor in ga rahlo karamelizirajte. Nato temperaturo zvišajte, dodajte meso in ga rjavo popecite. Olupite strok česna in ga iztisnite zraven.

Dodajte paradižnikovo mezgo, jo prepražite, dodajte paradižnik iz pločevinke, premešajte, solite in poprajte. Omaka naj rahlo vre od 5 do 10 minut. Nato jo po okusu začinite še z baziliko in origanom

Namigi

Pi želji v omako dodajte malce pekoče paprike ali mletega čilija.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!