Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pasulj

0
Sestavine za: 4-6 oseb
  • 300 g belega fižola (tetovac)
  • 400 g prekajenega mesa (ali slanine)
  • 2 stroka česna
  • 250 g čebule
  • 20 g paradižnikove mezge
  • 50 ml olja
  • 1 žlica mlete paprike (sladke ali pekoče)
  • 1 feferon
  • 1 korenček
  • 1 korenina peteršilja
  • 0,5 gomolja zelene
  • 1 lovorov list
  • sol
  • peteršilj
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 60 minut + namakanje čez noč

Priprava

Fižol operite in čez noč namočite. Vso zelenjavo in čebulo, razen feferona, očistite in na drobno narežite.

Fižolu odlijte vodo, prilijte hladno vodo (pribl. 1,5 l) in dodajte na drobno narezano čebulo in zelenjavo ter cel feferon. Dodajte tudi prekajeno meso in kuhajte dokler se meso in fižol ne zmehčata.

Meso poberite iz lonca. V ponvici segrejte olje in na njem prepražite paradižnikovo mezgo. Dodajte zajemalko kuhanega fižola in ga pretlačite. Umešajte še sesekljan česen in papriko v prahu ter vse skupaj vrnite v lonec in tako zgostite pasulj.

Še enkrat prevrite in premešajte, da se okusi povežejo. Če je pasulj še vedno preredek, pretlačite še malce fižola. Meso narežite na kose in ponudite s pasuljem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!