Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečena polenta s paradižnikom, jajčevci in mocarelo

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 200 g koruznega zdroba oz. polente
  • oljčno olje
  • 250 g mocarele (dva hlebčka)
  • 3 paradižniki
  • 1 jajčevec
  • sol
  • bazilika
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 90 minut

Priprava

Jajčevce narežite na rezine, posolite in pustite stati eno uro. Nato jih s papirnatimi kuhinjskimi brisačami osušite.

Polento skuhajte v zelenjavni juhi ali slani vodi po navodilu iz embalaže. Dodajte žlico oljčnega olja in polento vlijte v namaščen pekač.

V ponvi na hitro popecite jajčevce na obeh straneh. Paradižnik in mocarelo narežite na rezine.

Ko se polenta malce strdi jo obložite z rezinami popečenih jajčevcev, po jajčevcih razporedite rezine paradižnika, po paradižniku pa mocarelo. Vse pokapajte z oljčnim oljem, rahlo solite in potresite s sesekljano baziliko.

V pečici pecite približno 30 minut, dokler se sir ne stopi.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!