Pečena polenta s paradižnikom, jajčevci in mocarelo
Objavil/a vera dne 16. januar 2013
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 90 minut |
Priprava
Jajčevce narežite na rezine, posolite in pustite stati eno uro. Nato jih s papirnatimi kuhinjskimi brisačami osušite.
Polento skuhajte v zelenjavni juhi ali slani vodi po navodilu iz embalaže. Dodajte žlico oljčnega olja in polento vlijte v namaščen pekač.
V ponvi na hitro popecite jajčevce na obeh straneh. Paradižnik in mocarelo narežite na rezine.
Ko se polenta malce strdi jo obložite z rezinami popečenih jajčevcev, po jajčevcih razporedite rezine paradižnika, po paradižniku pa mocarelo. Vse pokapajte z oljčnim oljem, rahlo solite in potresite s sesekljano baziliko.
V pečici pecite približno 30 minut, dokler se sir ne stopi.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika