Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečeni makaroni

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 250 g makaronov (cevastih)
  • 1 čebula
  • 250 g mlete govedine
  • 800 ml paradižnikove omake
  • 50 g sira
  • 125 g mocarele (en hlebček)
  • oljčno olje
  • sol
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 60 minut

Priprava

Testenine skuhajte po navodilu na embalaži v večji količini vrele slane vode. Kuhane odcedite in zmešajte z žlico oljčnega olja, da se ne sprimejo. Sir in mocarelo narežite na tanke rezine ali naribajte.

Čebulo olupite, sesekljajte in na žlici olja stekleno podušite. Dodajte meso in ga med mešanjem drobljivo prepražite. Prilijte paradižnikovo omako in pri nizki temperaturi kuhajte približno 5 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V namaščen pekač denite polovico makaronov, jih potresite z naribanim sirom in prelijte s polovico omake. Dodajte preostale makarone, jih prelijte s preostalo omako, obložite z rezinami mocarele in v ogreti pečici pecite približno 30 minut, da se sir stopi.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!