Pečeni svinjski flam (ali rebra)
Enostavno in poceni.
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 2 uri in pol |
Priprava
V zgornji, maščobni del (oz. v kožo) zarežite cik-cak vzorec.
Pečico segrejte na 180 stopinj. V možnarju strite sol, sladkor, poper, česen, rožmarin, limonino lupinico in žlico oljčnega olja, da dobite gosto pasto. Z mešanico nato z vseh strani natrite meso. Vtrite ga tudi v reže.
Meso položite v pekač z zarezanim delom navzdol in pecite 30 minut. Nato temperaturo pečice znižajte na 160 stopinj in meso pecite še uro in petnajst minut. Nato zvišajte temperaturo pečice na 200 stopinj, meso obrnite z maščobo oz. kožo navzgor in pecite približno 15 minut, da dobi lepo skorjico.
Meso nato položite na desko, čezenj položite drugo desko in jo obdežite. Meso naj tako počiva približno 15 minut, nato ga postrezite.
Namigi
Meso po peki obtežimo, da se malce splošči in, da iz njega izteče odvečna mačoba. To najlažje storimo tako, da na zgornjo desko položimo posodo in vanjo položimo paket ali dva moke ali sladkorja.
Česen, rožmarin in limonina lupinica lepo poudarijo aromo mesa. Če jih nimate pri roki, nič hudega. Meso bo ravno tako okusno, tudi če ga boste začinili samo s soljo.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika