Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Piščanec s 40 stroki česna

0
Sestavine za: 4-6 oseb
  • 1 piščanec
  • 40 strokov česna
  • po 1 manjši šopek šetraja, pehtrana in timijana
  • 1 lovorov list
  • oljčno olje
po želji
  • 150 g moke
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 2 uri

Priprava

Očiščenega piščanca zunaj in znotraj natrite s soljo in poprom ter v njegovo notranjost položite 4 olupljene stroke česna. Zvežite mu noge in zataknite peruti.

V večji ponvi segrejte oljčno olje in na njem z vseh strani zlatorjavo popecite piščanca. Segrejte pečico na 180 stopinj.

Izberite posodo za peko, ki jo lahko tesno zaprete. Na dno posode položite vse začimbe in nekaj strokov česna. Na tako pripravljeno posteljico položite piščanca, okoli njega pa razporedite preostal česen.

Posodo zaprite s pokrovom in pecite približno uro in pol.

Posodo s piščancem lahko neprodušno zaprete tako, da moko zmešate z vodo, testo oblikujete v zvitek in z njim zatesnite pokrov.

Namigi

Piščanca prinesite v zaprti posodi na mizo in pred zbranimi odkrijte pokrov. Naj aroma začimb preseneti vaše goste.

Pečen česen ponudite s popečenim kruhom.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!