Piščanec s slivami
Sladko-kislo-pekoča eksplozija okusov
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj. Piščančja bedra položite v pekač, pokapajte z oljem, solite in poprajte ter pecite približno 20 minut. Vmes jih enkrat obrnite.
Čilije razpolovite, jim odstranite semenje in narežite na trakove. Česen in ingver olupite ter narežite na tanke rezine. Po 20 minutah peke poberite meso iz pekača. Po pekaču enakomerno razporedite česen, čili in ingver. Nato vrnite meso nazaj v pekač in (pokrito) pecite približno 20 minut.
Slive razpolovite, jih enakomerno razporedite okoli piščanca in pokapajte s sojino omako: Če v pekaču ni dovolj tekočine, prilijte nekaj žlic vode ali suhega belega vina. Odkrito pecite od 10 do 15 minut, da se slive zmehčajo in na piščancu nastane hrustljava skorjica.
Slive in piščanca prelijte z omako, ki je nastala med peko, in pustite počivati približno 10 minut. Po želji vse skupaj potresite s sesekljanim koriandrom in ponudite z rižem.
Namigi
Seveda lahko namesto piščančjih beder uporabite tudi prsi ali kakšen drug kos piščanca. Če boste uporabili fileje brez kosti in kože, nekoliko skrajšajte čas peke.
Slive naj bodo ravno prav zrele, ne presladke, ne prekisle.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika