Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pita s čokolado in hruškami

0
Sestavine za: 1 pekač
  • 150 g masla
  • 200 g moke
  • 1 rumenjak
  • ščepec soli
nadev
  • 2 hruški
  • 4 rumenjaki
  • 125 g mletih mandljev
  • 70 g sladkorja
  • 100 g jedilne čokolade
  • 2 žlici sladke smetane
  • 60 ml mleka
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 1 ura

Priprava

Hladno maslo narežite na koščke in skupaj z ostalimi sestavinami za testo čimhitreje gladko zgnetite. Po potrebi dodajte žlico hladne vode. Testo oblikujte v kroglo, zavijte v prozorno folijo in za 1 uro postavite v hladilnik.

Hladno testo nato razvaljajte v krog in z njim obložite namaščen pekač za pito.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

V vroči vodni kopeli stopite čokolado in jo zmešajte s smetano. Še toplo mešanico zlijte na testo in ga enakomerno premažite.

V skledi stepite rumenjake, mlete mandlje, sladkor in mleko. Temeljito zmešajte in nato premažite po čokoladi.

Hruške prerežite na polovico, jim odstranite peščišče, olupite, narežite na trakove in razporedite po kremi.

V vroči pečici pecite približno 20 minut.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!