Pita s čokolado in hruškami
Objavil/a vera dne 25. september 2010
![]() | Sestavine za: 1 pekač
nadev
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 1 ura |
Priprava
Hladno maslo narežite na koščke in skupaj z ostalimi sestavinami za testo čimhitreje gladko zgnetite. Po potrebi dodajte žlico hladne vode. Testo oblikujte v kroglo, zavijte v prozorno folijo in za 1 uro postavite v hladilnik.
Hladno testo nato razvaljajte v krog in z njim obložite namaščen pekač za pito.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V vroči vodni kopeli stopite čokolado in jo zmešajte s smetano. Še toplo mešanico zlijte na testo in ga enakomerno premažite.
V skledi stepite rumenjake, mlete mandlje, sladkor in mleko. Temeljito zmešajte in nato premažite po čokoladi.
Hruške prerežite na polovico, jim odstranite peščišče, olupite, narežite na trakove in razporedite po kremi.
V vroči pečici pecite približno 20 minut.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
