Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Polnjene paprike

0
Sestavine za: 6 oseb
  • 1 kg paprike (okrogle rumene ali zelene)
  • 500 g mešanega mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
  • 80 g slanine (pečene)
  • 100 g riža
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj
  • 2 žlici olja
  • 500 g paradižnika (ali 1 pločevinka pelatov)
  • 1 žlica sladke paprike (v prahu)
  • 1 žlica moke
  • sesekljan peteršilj
  • ščepec majarona
  • ščep sladkorja
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 2 uri

Priprava

Paprike operite, odrežite jim 'pokrov', izdolbite semena ter nato še enkrat temeljito oplaknite, da izperete semenje. Paprike nato postavite z odprtino navzdol, da se odcedijo.

Čebulo, slanino in česen drobno sesekljajte. Čebulo in slanino pri nizki temperaturi podušite, dodajte česen in odstavite.

Riž kuhajte 5 minut pri nizki temperaturi v večji količini slane vode. Nato ga odcedite.

V večji skledi temeljito zmešajte mleto meso, odcejen riž, prepraženo čebulo, slanino in česen, jajce ter začimbe po okusu. Z zmesjo napolnite paprike do treh četrtin.

Surove paradižnike skuhajte v malo slane vode, zmešajte s paličnim mešalnikom in pretlačite skozi cedilo. Pretlačite tudi pelate iz pločevinke. Dodajte moko, papriko v prahu in sladkor. Paprike zložite v večjo kozico, prilijte paradižnikovo omako in z njo prekrijte paprike.

Lonec s paprikami postavite na štedilnik in počakajte, da omaka zavre. Štedilnik ugasnite in pustite paprike stati približno eno uro, da se skoz in skoz pregrejejo. Nato vse skupaj znova zavrite in pri nizki temperaturi počasi kuhajte še pol ure.

Namigi

Za bolj poln in ostrejši okus v omako dodajte cel čili ali pekoč feferon, ki ga po koncu kuhanja odstranite.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!