Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pomaka iz arašidov (omaka satay)

0

Odlično se ujame s piščancem, mesom in zelenjavo na žaru.

Sestavine za: 4-6 oseb
  • 250 ml arašidov (praženih, olupljenih, neslanih)
  • 1-2 stroka česna
  • 1 žlička sojine omake (temne)
  • 2 žlički sezamovega olja (ali oljčnega)
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1-2 žlici ribje omake (ali sojine)
  • 1/2 žlice limetinega soka
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • 80 ml kokosovega mleka
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 15 minut

Priprava

Vse sestavine denite v multipraktik, prilijte 80 ml vode in zmeljite v gladko pasto.

Omako poskusite in po okusu še dodatno začinite.

Namigi

Omako postrezite pri sobni temperaturi. Ker se sčasoma se zgosti, ji po potrebi dodajte še malce kokosovega mleka ali vode.

Omako lahko hranite v hladilniku do 2 tedna, lahko jo tudi zamrznete.

 

foto: Shutterstock

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!