Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Rezanci s šparglji

0

Hitro, enostavno in zelo okusno.

Sestavine za: 4 osebe
  • 300 g rezancev
  • 500 g zelenih belušev (čim tanjših)
  • 100 g prešane slanine
  • oljčno olje
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 20 minut

Priprava

Za jed vzemite sveže tanke zelene šparglje, ki jih ni potrebno lupiti. Debelejšim bo morda potrebno olupiti spodnjo tretjino. Odrežite jim olesenele konce in narežite na tanke obročke. Vršičke pustite cele.

Na trakove oz. ploščice narežite slanino.

V ponvi segrejte žlico oljčnega olja in na njem hrustljavo prepražite slanino, dodajte beluše in jih pražite, da se zmehčajo.

Rezance skuhajte po navodilu na embalaži. Nato jih odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode v kateri so se kuhali. Rezance zmešajte s šparglji in slanino ter pustite stati približno 2 minuti, da se okusi prepojijo. Če so presuhi, umešajte še nekaj vode v kateri so se kuhali.

Jed po želji potresite z grobo mletim poprom in/ali parmezanom.

 

Namigi

S svežimi rezanci bo jed bolj okusna. Za 4 osebe jih boste potrebovali približno 500 g. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!