Rezanci z lososom
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Priprava
Svež losos narežemo na kocke, dimljenega pa na trakove. V kozici segrejemo oljčno olje in na njem med obračanjem popečemo kocke svežega lososa. Dodamo trakove prekajenega lososa (nekaj jih lahko prihranimo za okras), jih na hitro obrnemo in nato vse skupaj zalijemo s smetano. Pustimo, da zavre, nato pa omako s paličnim mešalnikom zmeljemo.
Po okusu začinimo s soljo, poprom in koprcem.
Rezance skuhamo v večji količini vrele slane vode po navodilu na embalaži. Ko jih odcedimo, prestrežemo nekaj vode v kateri so se kuhali in z njo po potrebi razredčimo omako.
Rezance zmešamo z omako in po želji okrasimo s prihranjenimi trakovi prekajenega lososa, svežim koprcem ali peteršiljem in sveže mletim pisanim poprom.
Namigi
Omako lahko ponudite z različnimi vrstami testenin, odlično pa se ujame tudi z njoki.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika