Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Rezanci z lososom

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 200 g svežega lososa
  • 100 g prekajenega lososa
  • 200 ml sladke smetane
  • koprc
  • sol
  • poper
  • 300 g rezancev
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 20 minut

Priprava

Svež losos narežemo na kocke, dimljenega pa na trakove. V kozici segrejemo oljčno olje in na njem med obračanjem popečemo kocke svežega lososa. Dodamo trakove prekajenega lososa (nekaj jih lahko prihranimo za okras), jih na hitro obrnemo in nato vse skupaj zalijemo s smetano. Pustimo, da zavre, nato pa omako s paličnim mešalnikom zmeljemo.

Po okusu začinimo s soljo, poprom in koprcem.

Rezance skuhamo v večji količini vrele slane vode po navodilu na embalaži. Ko jih odcedimo, prestrežemo nekaj vode v kateri so se kuhali in z njo po potrebi razredčimo omako.

Rezance zmešamo z omako in po želji okrasimo s prihranjenimi trakovi prekajenega lososa, svežim koprcem ali peteršiljem in sveže mletim pisanim poprom.

Namigi

Omako lahko ponudite z različnimi vrstami testenin, odlično pa se ujame tudi z njoki.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!