Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Rižota z gobami

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 250 g riža za rižoto
  • 400 g gob (mešanih)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula (manjša)
  • 1 strok česna
  • 100 ml suhega belega vina
  • 700 ml čiste juhe (zelenjavne ali goveje, lahko iz bio kocke)
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 šopek peteršilja (manjši)
  • parmezan
  • sol
  • poper
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Gobe očistimo in narežemo na lističe. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Ravno tako drobno sesekljamo peteršilj in česen. Juho segrejemo.

V širši posodi segrejemo oljčno olje in na njem stekleno podušimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo gobe in jih pražimo toliko časa, da izpari vsa tekočina. Rahlo jih solimo in popramo ter dodamo riž. Riž med mešanjem malce prepražimo, nato ga zalijemo z vinom. Znižamo temperaturo in mešamo dokler tekočina ne izpari. Dodamo zajemalko vroče juhe in mešamo dokler tekočina ne izpari. Nato dodamo novo zajemalko juhe. Postopek ponavljamo približno 15 minut, oz. dokler ni riž ravno prav kuhan. V sredini mora ostati čvrst.

V kuhano rižoto umešamo smetano in sesekljan peteršilj, po želji začinimo s sveže mletim poprom, posujemo s sveže naribanim parmezanom in takoj ponudimo.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!