Rižota z rdečim radičem in vinom
Objavil/a vera dne 11. oktober 2012
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Radič operite in narežite na rezance. Če se želite izogniti grenkobi, uporabite samo zgornji, rdeči del radiča. Česen sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico. Juho segrejete.
V širši posodi segrejte oljčno olje in na njem na hitro podušite radič. Dodajte česen in riž. Prepražite in zalijte z vinom. Znižajte temperaturo in mešajte dokler tekočina ne izpari. Nato po zajemalkah dodajajte vročo juho. Preden dodate novo zajemalko, mora tekočina izpareti. Postopek ponavljajte približno 15 minut, oz. dokler ni riž ravno prav kuhan. V sredini mora ostati čvrst.
V kuhano rižoto umešajte smetano ali sveže nariban parmezan. Po želji potresite s sesekljanim peteršiljem in parmezanom.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika