Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Rižota z rdečim radičem in vinom

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 250 g riža za rižoto
  • 2 glavici treviškega radiča (pribl. 150 g)
  • 1 strok česna
  • 1 l čiste zelenjavne juhe (približno, lahko iz bio kocke)
  • 150 ml rdečega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica smetane
  • sveže nariban parmezan
  • sesekljan peteršilj
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Radič operite in narežite na rezance. Če se želite izogniti grenkobi, uporabite samo zgornji, rdeči del radiča. Česen sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico. Juho segrejete.

V širši posodi segrejte oljčno olje in na njem na hitro podušite radič. Dodajte česen in riž. Prepražite in zalijte z vinom. Znižajte temperaturo in mešajte dokler tekočina ne izpari. Nato po zajemalkah dodajajte vročo juho. Preden dodate novo zajemalko, mora tekočina izpareti. Postopek ponavljajte približno 15 minut, oz. dokler ni riž ravno prav kuhan. V sredini mora ostati čvrst.

V kuhano rižoto umešajte smetano ali sveže nariban parmezan. Po želji potresite s sesekljanim peteršiljem in parmezanom. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!