Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Sirni burek

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 500 g vlečenega testa (1 zavitek)
  • 500 g skute
  • 1 lonček jogurta
  • 200 ml mleka
  • 3-4 jajca
  • olje
  • sol
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: dobra ura

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).

V večji skledi gladko zmešajte vse sestavine razen skute in testa. V zmes nato na hitro umešajte še skuto.

Vsak list vlečenega testa prvo premažite z oljem, nato pa še z nadevom. Burek zvijte kot za zavitek, nato pa zvitek zavijte v polža. Polže zlagajte v namaščen pekač, premažite jih z oljem in pecite približno 40 minut.

Pečen burek poškropite s slano mlačno vodo in za 10 minut pokrijte s krpo

Namigi

Nadev lahko pripravite tudi brez jajc. Za bolj bogat okus mu dodajte slani mladi srbski sir, feto ali pa kajmak. Če vam ostane nadev, ga prelijete kar čez burek. Nadev lahko potresete tudi z listi mlade špinače ali blitve.

Namesto zvijanja lahko burek spečete tudi tako, da v pekač polagate plasti testa in nadeva. Spodaj in zgoraj naj bosta po dve plasti testa.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!