Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Sirova torta - cheesecake

0

Popularna ameriška sladica.

Sestavine za: 1 torto
  • 200 g maslenih piškotov (polnozrnatih)
  • 80 g masla
Nadev:
  • 800 g kremnega sirnega namaza (oz. smetanovega)
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 jajca
Čas priprave: 45 minut
Čas od začetka do konca: 1 dan

Priprava

Dno pekača obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 160 stopinj.

Piškote z multipraktikom ali valjarjem zdrobite v drobtine. Denite jih v skledo in zalijte s stopljenim maslom. Premešajte, da dobite kompaktno zmes in jo nato enakomerno razporedite po pekaču ter dobro potlačite. Postavite v hladilnik.

Z mešalnikom stepite kremni sir, sladkor in vaniljev sladkor. Nato pri najnižji hitrosti eno za drugim posamično umešajte jajca. Kremno zmes nalijte na piškotno testo in pecite približno 1 uro. Rob mora biti zlato rumen, testo na sredini pa še ne do konca strjeno. Ugasnite pečico, malce odprite vratca in pustite torto v pečici še približno pol ure. Nato jo prestavite na pult, ohladite na sobno temperaturo in nato čez noč postavite v hladilnik.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!