Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Skuhna svetovna kuhinja po slovensko

Skuhna ponuja okusno domačo in avtentično kulinariko Afrike, Azije in Južne Amerike. Jedi pripravljajo in predstavljajo migranti iz posameznih držav, ki so se (večina zaradi ljubezni) znašli v Sloveniji.

Skuhna je preprosta a dobro premišljena socialno podjetniška ideja Teje Kuk in Maxa Zimanija, ki sta jo skupaj z Zavodom Voluntariat in denarno subvencijo MDDSZ spravila v realnost. Subvencija se je iztekla julija letos in od takrat stojijo na lastnih nogah.

Začeli so s cateringi, njihov dobiček, dobra ekipa prostovoljcev in zanos vključenih migrantov, so jih pripeljali do lastne mednarodne restavracije na Trubarjevi 56 v Ljubljani.

Poleg dnevnih kosil (imajo tudi študentske bone), so izredno popularne Skuhnine večerje s petimi hodi (ob petkih), kjer se jedi prepletajo z zgodbami sveta. Ker Skuhna ni samo restavracija, je mnogo več. V njej boste našli pester, unikatni in zanimiv kulturni program (Skuhnawood – filmski večeri vrhuncev afriških, azijskih, južno ameriških filmskih industrij, otroške delavnice, Skuhna Talk – pogovorni večeri o aktualnih družbenih temah).

Decembra pripravljajo posebne praznične menije za zaključene družbe, pa tudi za posameznike, na voljo so tudi rojstnodnevna praznovanja za otroke in odrasle, dostava jedi za skupine, najem kuhinje in kuhinjskega otočka za delavnice …

Skuhna ves čas poka od idej, kaj vse še lahko ustvarijo. Razvija se na podlagi znanj, interesov in idej celotne skupine. Ker aktivnosti izvajajo s srcem v Skuhni velikokrat odmeva smeh, iz hrane žari dobra volja, okuse pa prežema pozitivna ustvarjalna energija.

Več informacij na www.skuhna.si.

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!