Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Sočno pecivo z rabarbaro

0

Malce bolj zdrava različica.

Sestavine za: 1 pekač
  • 100 g kokosovega masla (ali navadnega)
  • 130 g rjavega sladkorja (ali kokosovega)
  • 1 jajce (velikosti L)
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g polnozrnate pirine moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/4 žličke drobne mlete soli
  • 250 ml tekočega jogurta (ali kislega mleka)
  • 400 g rabarbare
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 1,5 ure

Priprava

Maslo vzemite iz hladilnika in pustite, da se ogreje na sobno temperaturo. Rabarbaro očistite in narežite na manjše koščke. Namastite pekač (20x30 cm). Segrejte pečico na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).

Z električnim mikserjem penasto zmešajte maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Nato umešajte še jajce in temeljito stepajte par minut.

Posebej zmešajte moko, sodo in sol ter mešanico izmenično z jogurtom med mešanjem dodajajte v masleno zmes. Rabarbaro poprašite z žlico moke in umešajte v testo.

S testom napolnite namaščen pekač, ga gladko poravnajte in pecite od 40 do 50 minut.

 

Namigi

Po želji pečeno pecivo rahlo poprašite s cimetom.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!