Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Solata iz belušev, kozic in jagod

1.02
V povprečju: 1 (št. glasov: 1 )
Sestavine za: 4 osebe
  • 300 g belušev
  • 400 g kuhanih kozic
  • 4 žlice majoneze
  • 4 žlice jogurta
  • 200 g jagod
  • sol
  • sveže mlet poper
  • limonin sok
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Skuhajte beluše, jih odcedite, ohladite in narežite na 2 do 3 cm dolge koščke. Nekaj lepih vršičkov prihranite za okras. Jagode očistite in odvisno od velikosti narežite na polovice ali četrtine.

Zmešajte majonezo, kislo smetano, limonin sok, sol in poper. Dodajte koščke belušev, kozice in jagode ter rahlo premešajte. Okrasite s prihranjenimi vršički belušev in do serviranja hranite na hladnem.

Namigi

Namesto s kozicami lahko solato pripravite tudi z na trakove narezanim s kuhanim piščancem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!