Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Solata iz rukole, belušev in mocarele

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 500 g belih belušev
  • 500 g zelenih belušev
  • 1 večji paradižnik (mesnat)
  • 1 strok česna
  • 1 hlebček mocarele (125 g, bivolje)
  • 125 g rukole
  • 2 žlici pesta genovese
  • balzamični kis
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Beluše skuhajte in jih odcedite.

Zmešajte pesto, balzamični kis, sol in poper. Nato z metlico za stepanje v tankem curku v preliv vtepite oljčno olje. Česen olupite in sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico ter umešajte v preliv.

Kuhane beluše glede na velikost narežite in prelijte s polovico pripravljenega preliva.

Paradižnik poparite, olupite, mu odstranite semenje in ga narežite na kocke. Rukolo očistite, operite in v solatni centrifugi osušite. Mocarelo odcedite in narežite na kocke.

Vse sestavine zmešajte s preostalim prelivom, razporedite po krožnikih oz. skledicah in obložite z beluši.

Namigi

Recept za pesto genovese.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!