Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Solata nicoise (solata iz Nice)

0

Pisana solata, ki nadomesti obrok.

Sestavine za: 4 osebe
  • 6 manjših mladih krompirjev
  • 200 g stročjega fižola
  • 100 g mešane zelene solate
  • 4 paradižniki
  • 150 g črnih oliv (brez koščic)
  • 4 jajca
  • 200 g tunine iz pločevinke
za preliv
  • 3 žlice balzamičnega kisa (ali limoninega soka)
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 strok česna
  • sveže mleti črni poper
  • sol
  • oljčno olje
  • peteršilj
Čas priprave: 30-45 minut
Čas od začetka do konca: 30-45 minut

Priprava

Krompirčke očistite in v vreli slani vodi skuhajte. Nato jih oplaknite s hladno vodo in odcedite. Še preden se ohladijo, jih prerežite na polovico.

Jajca trdo skuhajte, olupite in narežite na četrtine.

Stročji fižol očistite, mu porežite konice in v vreli slani vodi kuhajte približno 5 minut. S penovko ga poberite iz vode in takoj preložite v ledeno hladno vodo. Nato ga odcedite.

Zeleno solato očistite, operite in osušite. Paradižnik narežite na krhlje. Tunino odcedite.

V skledi zmešajte balzamični kis (ali limonin sok), skozi stiskalnico iztisnjen strok česna, gorčico, sol in poper. Nato med mešanjem z metlico v tankem curku prilivajte oljčno olje.

V večjo skledo denite zeleno solato, krompir, stročji fižol, paradižnik in olive. Pokapajte jo s prelivom, dodajte žlico sesekljanega peteršilja in bazilike ter rahlo zmešajte.

Solato razporedite po krožnikih in na vrh naložite tunino in rezine jajc.

Namigi

Solato lahko izboljšate z dodatkom tankih rezin rdeče ali mlade čebule ter vloženimi srčki artičok.

Zraven ponudite svežo francosko štruco.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!