Solata nicoise (solata iz Nice)
Pisana solata, ki nadomesti obrok.
Sestavine za: 4 osebe
za preliv
Čas priprave: 30-45 minut Čas od začetka do konca: 30-45 minut |
Priprava
Krompirčke očistite in v vreli slani vodi skuhajte. Nato jih oplaknite s hladno vodo in odcedite. Še preden se ohladijo, jih prerežite na polovico.
Jajca trdo skuhajte, olupite in narežite na četrtine.
Stročji fižol očistite, mu porežite konice in v vreli slani vodi kuhajte približno 5 minut. S penovko ga poberite iz vode in takoj preložite v ledeno hladno vodo. Nato ga odcedite.
Zeleno solato očistite, operite in osušite. Paradižnik narežite na krhlje. Tunino odcedite.
V skledi zmešajte balzamični kis (ali limonin sok), skozi stiskalnico iztisnjen strok česna, gorčico, sol in poper. Nato med mešanjem z metlico v tankem curku prilivajte oljčno olje.
V večjo skledo denite zeleno solato, krompir, stročji fižol, paradižnik in olive. Pokapajte jo s prelivom, dodajte žlico sesekljanega peteršilja in bazilike ter rahlo zmešajte.
Solato razporedite po krožnikih in na vrh naložite tunino in rezine jajc.
Namigi
Solato lahko izboljšate z dodatkom tankih rezin rdeče ali mlade čebule ter vloženimi srčki artičok.
Zraven ponudite svežo francosko štruco.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika