Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Testenine s kozicami

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 400 g špagetov (ali 300 g rezancev)
  • 400 g izluščenih repkov kozic
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 paradižniki (mesnati)
  • 100 ml suhega šerija (ali porta, ali rdečega vina)
  • 100 ml sladke smetane (ali smetane za kavo)
  • 1 žlička provansalskih zelišč (posušenih, ali 1 šopek svežih)
  • 1 žlička vloženega zelenega popra
  • 1/2 šopka peteršilja
  • sol
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

V paradižnike zarežite križ, jih poparite oz potopite v vrelo vodo, prelijte s hladno vodo in olupite. Odstranite jim semenje, njihovo meso pa zrežite na kocke. Sveža zelišča drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi peteršilj, nekaj listkov pa prihranite za okras. Zeleni poper oplaknite in odcedite.

V ponvi segrejte oljčno olje in na njem med mešanjem na hitro popecite kozice, toliko da spremenijo barvo v rožnato. Dodajte paradižnik in začimbe ter med občasnim mešanjem kuhajte 3 minute. Dodajte zeleni poper, smetano in šeri, zavrite, odstavite, umešajte sesekljan peteršilj in po okusu solite.

Testenine skuhajte v večji količini vrele slane vode po navodilu na embalaži. Kuhane odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode, v kateri so se kuhale. Testenine zmešajte z omako, po potrebi dodajte še malce vode, v kateri so se kuhale. Razdelite jih na krožnike ter okrasite s peteršiljem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!