Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Testenine s tunino in gobami

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 300 g rezancev
  • 200 g tunine iz konzerve (v lastnem soku ali v olju)
  • 200 g svežih jurčkov (ali 50 g suhih)
  • 1 pločevinka pelatov (400 g)
  • 1 strok česna
  • oljčno olje
  • sol
  • sveže mleti beli poper
  • 1 žlica sesekljane bazilike
  • nekaj češnjevih paradižnikov (po želji)
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Tunino odcedite. Sveže gobe očistite, suhe pa poparite in pustite namakati, da se zmehčajo. Paradižnike iz pločevinke kar v pločevinki z večjim nožem zrežite na koščke. Narežite gobe, razpolovite češnjeve paradižnike. Česen olupite in narežite na rezine. Popecite ga na vročem olju in nato odstranite. Na olje stresite gobe, jih pražite do suhega, dodajte paradižnik iz pločevinke in dušite 5 minut. Nato dodajte razpolovljene češnjeve paradižnike in zdrobljeno tunino, primešajte baziliko ter solite in poprajte po okusu.

Testenine skuhajte v večji količini vrele slane vode po navodilu na embalaži. Kuhane odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode, v kateri so se kuhale. Rezance stresite v ogreto skledo, dodajte omako, premešajte in pustite malce stati nekaj minut. Po potrebi dodajte malce vode, v kateri so se kuhali rezanci ter postrezite.

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!