Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Vroča solata iz špargljev

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 kg belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 125 g češnjevega paradižnika
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • limonin sok
  • sesekljan peteršilj
  • 1 žlička črnega sezama
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Beluše očistite, skuhajte in odcedite. Paradižnik operite in razpolovite. Česen olupite in sesekljajte.

V večji ponvi segrejte olje in na njem popecite beluše, paradižnike in česen. Solite in poprajte. Ko se zelenjava rahlo obarva, jo pokapajte z limoninim sokom ali balzamičnim kisom in potresite s črnim sezamom.

Namigi

Če uporabite sveže tanjše zelene beluše, jih ni potrebno predhodno skuhati. Dovolj bo, da jih na vročem olju v pokriti ponvi malce podušite. Po želji solato pokapajte z balzamičnim kisom ali kremo.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!