Zelenjavna juha
Objavil/a vera dne 1. september 2010
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 5-20 minut Čas od začetka do konca: 25-40 minut |
Priprava
Vso zelenjavo očistite in narežite. V loncu segrejte olje in na njem pražite pripravljeno zelenjavo. Ko se malce zmehča, jo zalijte z vodo, solite in kuhajte približno 20 minut. Odstavite.
Kislo smetano zmešajte z malce juhe in nato zamešajte v juho. Ponudite s sesekljanim peteršiljem in sveže mletim poprom.
Namigi
Zelenjavno juho lahko začinite z baziliko, luštrekom, origanom, majaronom, timijanom … Z začimbami ne pretiravajte, da ne boste uničili nežnega okusa zelenjave.
Juha bo ravno tako okusna, njena priprava pa precej hitrejša, če boste uporabili že pripravljene mešanice zamrznjene zelenjave.
Za bolj izdaten obrok v juho zakuhajte torteline, makarone ali žličnike, lahko pa tudi koščke piščanca ali hrenovke.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika