Zelo temen čokoladni kolač
Kot oblati za torto ali samostojen
![]() | Sestavine za: 1 pekač
Vir: Hershey's kitchens Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 1,5 ure |
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Namastite in potresite z moko pekač premera 26 cm.
V večji skledi zmešajte sladkor, vaniljev sladkor, moko, kakav, pecilni prašek, sodo in sol. Dodajte jajca, mleko in olje ter pri srednji hitrosti stepajte z mešalnikom približno 2 minuti. Umešajte vrelo vodo (testo bo zelo redko) in zlijte testo v pripravljen pekač.
Pecite približno 40 minut. V sredino pekača zabodite zobotrebec in ga izvlecite. Če je čist, je testo pečeno, če ne, pa pecite še 5 do 10 minut in nato ponovite test z zobotrebcem.
Pečeno testo pustite v pekaču 10 minut, nato ga prevrnite iz pekača in na rešetki ohladite.
Namigi
Kolač lahko uporabite kot osnovo za torte s čokoladnim biskvitom, lahko ga premažete s poljubno kremo ali oblijete z glazuro.
Poskusite s čokoladno kremo ali z višnjevim nadevom.
Testo lahko spečete tudi kot mafine.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
