Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Zelo temen čokoladni kolač

0

Kot oblati za torto ali samostojen

Sestavine za: 1 pekač
  • 1 3/4 skodelice sladkorja (425 ml)
  • 1 3/4 skodelice moke (425 ml)
  • 3/4 skodelice kakava v prahu (grenkega, 175 ml)
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1,5 žličke sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 2 jajci
  • 1 skodelica mleka (250 ml)
  • 1/2 skodelice olja (125 ml)
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 1 skodelica vrele vode (250 ml)
Vir: Hershey's kitchens
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 1,5 ure

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Namastite in potresite z moko pekač premera 26 cm.

V večji skledi zmešajte sladkor, vaniljev sladkor, moko, kakav, pecilni prašek, sodo in sol. Dodajte jajca, mleko in olje ter pri srednji hitrosti stepajte z mešalnikom približno 2 minuti. Umešajte vrelo vodo (testo bo zelo redko) in zlijte testo v pripravljen pekač.

Pecite približno 40 minut. V sredino pekača zabodite zobotrebec in ga izvlecite. Če je čist, je testo pečeno, če ne, pa pecite še 5 do 10 minut in nato ponovite test z zobotrebcem.

Pečeno testo pustite v pekaču 10 minut, nato ga prevrnite iz pekača in na rešetki ohladite.

Namigi


Kolač lahko uporabite kot osnovo za torte s čokoladnim biskvitom, lahko ga premažete s poljubno kremo ali oblijete z glazuro.

Poskusite s čokoladno kremo ali z višnjevim nadevom.

Testo lahko spečete tudi kot mafine.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!