Falafli
Za vegetarijance in mesojedce
Sestavine za: 4 osebe
Vir: Ljubezen skozi želodec Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: vsaj 12 ur |
Priprava
Čičeriko namočite za vsaj 12 ur. Nato jo odcedite, oplaknite, osušite in zmeljite v multipraktiku ali mesoreznici. Zraven (ali pa posebej) zmeljite tudi vse ostale sestavine, razen moke in olja. Temeljito zmešajte. Če je masa premokra,dodajte žlico moke. Iz mase oblikujte čvrste kroglice ali polpetke.
V ponvi (ali cvrtniku) segrejte olje in vanj pazljivo polagajte falafle. Falafli morajo v olju plavati in imeti dovolj prostora. Pecite jih približno 5 minut, nato jih poberite iz olja in na papirnati brisači odcedite.
Namigi
Če imate občutek, da vam bodo falafli v vročem olju razpadli, jih pred peko malce zamrznite.
Falafle lahko ponudite v sendviču (lepinji) ali pa na krožniku, skupaj s paradižnikom, mlado čebulo, peteršiljem, kumaro ter polivkami.
Zraven se prileže tudi solata tabuleh.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika