Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Makova potica

0

Hitra in enostavna - s pomočjo aparata za peko kruha in mikrovalovke

Sestavine za: 1 potico
  • 125 ml mleka
  • 2 jajci
  • 3/4 žličke soli
  • 50 g sladkorja
  • 50 g stopljenega masla
  • 1 žlička naribane limonine lupinica
  • 400 g moke
  • 1/2 kocke kvasa (ali pol zavitka suhega)
makov nadev
  • 400 g mletega maka (približno)
  • 300 g tekočega medu (približno)
  • sladkor
  • mleko
  • rozine (po želji)
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 4 ure

Priprava

Sestavine po opisanem vrstnem redu denite v aparat za peko kruha in izberite program za testo.

Makov nadev:

Zmešajte mak in med. Dodajte toliko mleka, da dobite gosto mazav nadev. Po okusu dodajte še sladkor ali med.

Skledo postavite v mikrovalovko za 3 minute (približno) na 700 W. Ko nadev zavre, ga premešajte, zmanjšajte moč mikrovalovke na 350 ali 500 W in kuhajte nadev še od 8 do 10 minut. Občasno malce premešajte in na koncu ohladite do mlačnega.

Na pomokani delovni površini razvaljajte testo, ga namažite z nadevom in po želji potresite z rozinami. Potico zvijte, položite v namaščen pekač, večkrat prebodite in položite v hladno pečico. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160) in pecite približno 50 minut.

 

Namigi

Seveda lahko pripravite tako testo kot nadev po klasični metodi.

Nadev na štedilniku kuhajte pri nizki temperaturi in ga ves čas mešajte, saj se hitro prismodi.

 

Več o peki makove potice si preberite v blogu.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!