Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Na soli pečen losos

0

Bolj enostavno ne gre.

Sestavine za: 4 osebe
  • 800 g fileja lososa (v kosu s kožo)
  • 1 limeta
  • 1 kg grobe morske soli
  • timijan, koprc (po želji)
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: do 45 minut

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pekač natresemo približno centimeter visoko grobo morsko sol.

File lososa pogladimo s prsti in s pinceto izvlečemo morebitne koščice. Nakapamo ga z limeto, s kožo položimo na sol in v pečici pečemo od pol ure do 45 minut.

Pečenega lososa vzamemo iz pečice in previdno narežemo na kose. Pazimo, da ne predremo kože in da nam kosi na padejo na sol.

Zraven ponudimo pečen mladi krompir ali pa široke rezance in dušen koromač (sladki janež).

Namigi

Pri nas lososa pripravljamo točno po zgornjem receptu. 

Če želite ga lahko pred peko, tako kot na sliki, še dodatno začinite s timijanom ali koprcem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!