Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Ribji brodet

0
Sestavine za: 6 oseb
  • 600 g mešanih rib in morskih sadežev (očiščenih)
  • 300 g čebule
  • oljčno olje
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 3 žlice paradižnikove mezge (ali 1 pločevinka pelatov, ali 500 g svežega paradižnika)
  • 1 žlička mediteranskih začimb (origano, rožmarin, lovor, timijan, žajbelj)
  • 100 ml rdečega vina
  • sol
  • poper
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Čebulo olupite in narežite na lističe. Česen olupite in sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico. Segrejte olje in na njem podušite čebulo.

Ko postekleni, dodajte česen in na koščke narezane ribe in morske sadeže. Med mešanjem pražite, da izhlapi vsa tekočina, zalijte z vinom ter dodajte papriko, paradižnik, sol, poper in začimbe.

Sveže začimbe dajte v vrečko za čaj ali jih zavijte v gazo in jo odstranite, preden brodet ponudite. Pokrit brodet dušite pri nizki temperaturi približno 20 minut.

Ponudite ga s polento.

 

Namigi

Brodet bo še okusnejši, če boste namesto vode vzeli juho, v kateri ste z jušno zelenjavo kuhali ribje glave in hrbtenico. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!