Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Skuhna - svetovna kuhinja po slovensko

Skuhna je socialno podjetniški projekt Zavoda Global, Zavoda Voluntariat ter migrantov in migrantk, ki živijo v Sloveniji. Gre za uspešen projekt, ki je do sedaj le nekajkrat tedensko navduševal kulinarične navdušence, sedaj pa je postal prava samostojna restavracija, s ponudbo širokega spektra tradicionalnih jedi različnih držav.

 

Skuhna trenutno za polovični delovni čas zaposluje 5 migrantov globalnega juga (zato so redno na jedilniku avtentične jedi Egipta, Indije, Kenije, Maroka in Palestine), hkrati pa sodelujejo še z desetimi drugimi kuharji.

 

Rdeča nit Skuhne so predvsem zadovoljni gostje, ki se z veseljem vračajo v restavracijo, pa naj bo to na maroško kava, klepet ob prigrizku, kosilo, ali večerno pijačo s prijatelji. Pripravljajo tudi različne kulturne dogodke, kuharske delavnice, kateringe … Skuhna pomeni priložnost za migrante, saj jim pomaga ohranjati svoje kulturne elemente in jih deliti z večinskim prebivalstvom.

 

Restavracija Skuhna se nahaja na Trubarjevi 56 v Ljubljani, obiščete jih lahko od torka do sobote med 9. 00 in 23.00 uro.

 

Več o ponudbi in ostalih dejavnostih Skuhne na www.skuhna.si

 

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!